leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Trailer-tirsdag: The Big Short

Når Oscar-akademiet ignorer deg fordi du er for pen, for ung og rik eller begge og du heter Brad Pitt (eller Leonardo DiCaprio), er det bare én ting du bør gjøre; ta grep bak kamera. Brad Pitt gjorde det tidlig på 2000-tallet da han startet produksjonsselskapet Plan B med sin daværende kone, Jennifer Aniston. En affære med Angelina Jolie senere, kjøpte Pitt Anistons del av selskapet, hentet et par drevne produsenter og resten er historie.

Noe av det som gjør Pitt og Plan B et av de beste produksjonsselskapene i Hollywood (sammen med George Clooneys Smokehouse Pictures) er at selskapet lager filmer som virkelig betyr noe. Filmer som "12 Years A Slave" (2013), Ava Duverneys "Selma" (2014), og nå "The Big Short".

"The Big Short", basert på dokumentarboka med samme tittel av Michael Lewis (forfatteren bak dokumentarboka bak en annen Brad Pitt-film, "Money Ball"), handler om en gjeng Wall Street-menn som så finanskrisen komme og satset på at verdensøkonomien ville kollapse.

Ved siden av Plan B og boka, som har fått ros, er det mest iøynefallende ved filmen alle de store stjernene som er med. Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell, Melissa Leo og Marisa Tomei.

Det eneste som får meg til ikke å ta med filmen i min liste på filmer jeg gleder meg som en unge til å se, er regissøren. Adam McKay er mest kjent som mannen bak en god del Will Ferrell-filmer; "Anchorman, Talladega Nights og "The Other Guys". Han er altså ikke en person jeg forventer skal regissere en intelligent film om finanskrisen, for ikke å snakke om skrive den. McKay har gjort begge jobbene.

Traileren under tyder ikke på at han vil overraske. Men kanskje filmen holder kortene tett inntil brystet?

Resultatet blir å se en gang neste år i Norge. Filmen har premiere i USA i desember. 

hits