leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Gutt lager klokke-blir arrestert


USA er et fremgangsland på mange områder: Teknologi, forskning, underholdning, og tullete grunner for utvisning av elever.

Skoleelever har vært utvist for å ha på feil klær, for korte plagg, for ikke å synge skolesangen, for å ha hatt på t-skjorte med Pepsi-logo på når skolen feiret Coke-day (sponset av Coca Cola). Og denne uka ble en ung, fjorten år gammel gutt utvist for å ha laget en provisorisk klokke.

Gutten heter Ahmed Mohammed og har siden barneskolen vært interessert i bygge og fikle med ting. Så da han møtte opp på skolen mandag og viste frem en klokke han hadde bygget i løpet av tjue minutter over helgen, ville han imponere læreren sin, ikke bli anmeldt av lærerne for å ha bygget en bombe, arrestert, tatt fingeravtrykk av og utvist i tre dager.

Hendelsen, som fant sted i Texas, har nå nådd riksmediene i USA og er et het tema på Twitter og Facebook. Rasisme-anklagene og kravene om at lærerne og politifolkene som avhørte en mindreåring i timesvis uten å tilkalle foreldrene, blir nå krevd avskjediget. Siden det er Texas vi snakker om, skjer dette trolig ikke. Men siden hendelsen fant sted i USA, er det nesten ingen tvil om at Mohammeds familie vil saksøke og bli millionærer i løpet av de kommende månedene.

Det fortjener de også.
 

hits