leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Lørdagsfilm: Man On Fire


Man On Fire

Regi: Tony Scott
Med: Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning, Mickey Rourke, Mark Anthony, Radha Mitchell, mfl.
Lengde: 2 timer og 26 minutter

Terningkast: 4

En gang var eks-CIA-agenten og militærmannen John Creasy en verdifull  ansatt og et eksepsjonelt verktøy. Men det en stund siden. Nå er han en rotløs dranker med et nokså uflittig utseende og et inderlig ønske om å bli frelst for alt det fæle han har gjort i tjenesten. Han får muligheten når han besøker Paul Rayburn (Christopher Walken), en gammel kollega og venn, i Mexico. Der bor Rayburn med sin meksikanske kone og jobber som sikkerhetskonsulent for besøkende forretningsfolk som er redde for å bli ofre for kidnappingsbølgen som herjer i landet.  

Fordi Creasys evner ikke er hva de en gang var, kan ikke Paul gi ham en jobb i sin organisasjon. Men han klarer å skaffe en komfortabel jobb som livvakt for Pita (Dakota Fanning), datteren til en meksikansk forretningsmann (Marc Anthony) og hans amerikanske kone (Radha Mitchell).

Creasy er fast bestemt på å gjøre jobben enkelt og greit, uten å bli for mye involvert i klientens liv. Men Pita gjør det ikke enkelt for ham. Hun spør og graver og tærer ned forsvarsverkene hans sakte men sikkert. Hun og Creasy får et spesielt bånd, og for første gang på lenge gjør han et alvorlig forsøk på å legge flasken til side og omfavne livet.

Det er da alt går galt og Pita blir snappet opp fra gata. Selv blir Creasy alvorlig såret, havner på sykehuset og blir anklaget for å ha drept flere føderale politifolk. Rayburn får ham ut, og han er ikke den eneste som er villig til å hjelpe eks-agenten med å komme seg tilbake på føttene og på sporet av de som kidnappet Pita, tjente millioner på det og til slutt drepte henne.

Nå er det tid for hevn. Uansett hva det koster.

Den engelske forfatteren Philip Nicholsens spenningsbok fra 1980 blir med noen få modifikasjoner adaptert til en underholdende og til tider rørende action-film i hendene på Tony Scott (True Romance). Gjenforent med sin Crimson Tide-stjerne Denzel Washington, og begge leverer en solid film. Av skuespillerne er Dakota Fanning verd å trekke frem. Hennes kjemi med Washington er utsøkt, og scenene de har sammen i filmen er sjarmerende, følelsesladet og humoristiske. Christopher Walken gjør også en god jobb. Resten, inkludert Mickey Rourke, gjør ikke et spesielt sterkt inntrykk.

«Man on Fire» er en solid actionfilm med en følelsesmessig tyngde.

Se den!  

hits