leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

M. Night Shyamalan er tilbake


Begynnelsen av september kan sammenliknes med januar i USA. Da dumpes de små, nisjefilmene som verken har nok muskler til å være sommerfilmer eller prestisje til å konkurrere mot de tunge, voksne dramaene som er skreddersydd for prisutdelende organisasjoner (se Oscar-akademiet).

M. Night Shyamalan, mannen som brakte oss mesterverk som «Den Sjette Sansen», «Unbreakable» og «Signs», burde i utgangspunktet ikke være en av regissørene som får filmen sin dumpet tidlig i september. Eller mer presist, han var ikke det.

Men nå er det lenge siden kritikerne lovpriste ham, publikum flokket til hans filmer og han ble kalt den neste Spielberg. Det er prisen han har betalt for «The Last Airbender», en film som var så dårlig at en del publikum i USA skal ha skreket og forbannet filmen mens den ble vist.

Nå er Shymalan tilbake med en ny film. Den heter «The Visit» og handler kort sagt om et par søsken (Olivia DeJonge og Ed Exonbould) som skal tilbringe ei uke med besteforeldrene (Deanna Dunagan og Peter McRobbie) på et litt avsidesliggende hus. Alt er fryd og gammen først, men så begynner barna å legge merke til besteforeldrenes sære atferd (bestemor krafser neglene mot døra om natten og kravler omkring naken, bestefar ser ut til å ville begå selvmord med ei børse) og ting blir bare verre derfra.

Utover at dette er en Shyamalan-film, er filmen spesiell av to grunner; 1) Shyamalan dekket hele filmens produksjonsbudsjett på 5 millioner dollar selv; 2) Og den er kjøpt og markedsføres av Blumhouse Productions, det mest fremtredende produksjonsselskapet på skrekkfilmmarkedet i de siste årene (Paranormal Activity, Insidious, Sinister, The Purge).

Så langt har ikke de store filmbloggerne og avisene ikke postet noen anmeldelse av filmen. Men hvis tilbakemeldingen fra vanlige kinogjengere som har vært på mange av visningene filmen har hatt i USA, England og Tyskland stemmer, er Shyamalan tilbake.

Filmen har premiere i Norge på fredag, 11. september.


 

 

hits