leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Søndagsbiter

Tjuefemten har så langt ikke vært et godt filmår. Woody Allen skuffet med «Irrational Man». Fox serverte oss den verste superheltfilmen siden Ironman 2 (2010), kanskje Daredevil (2003). Og selv komediene som skulle lyse opp året var enten lite morsomme (Trainwreck, Spy, Hot Porsuit), og/eller barnslige og lite morsomme (The Wedding Ringer, Ted 2, Get Hard).  

Men nå er høsten endelig her, noe som betyr at prestisjefilmene, filmene Hollywood-studiene og finansørene håper skal appellere til Oscar-akademiet kommer på løpende bånd. To av disse har premiere den samme helga, fredag 25. september. 

Den første filmen er Pawn Sacrifice med Toby Maguire (Spiderman, Cider House Rules), Peter Sarsgaard (An Education) og Liev Schreiber (Manchurian Candidate). Filmen handler om sjakklegenden Bobby Fischs (Maguire) berømte duell mot det russiske sjakkgeniet Boris Spassky i 1972, i den kalde krigens kanskje kaldeste dager.  Traileren, som du kan se under, er imponerende. Men vil filmen leve opp til den? Jeg håper virkelig det.

Den som er allergisk mot alt som har med sjakk å gjøre, har mulighet til å se kanadisk Denis Villeneuves Cannes-favoritt, «Sicario». Emily Blunt (Edge of Tomorrow) spiller en FBI-agent som blir involvert i og deretter kompromittert av den blodige «krigen mot narkotika» i grenseområdet mellom USA og Mexico.

Traileren minner en om Steven Soderberghs «Traffic» (2000), delvis kanskje fordi en av de sentrale skuespillerne fra den filmen-Oscar-vinneren «Benicio Del Toro ? også er med i denne. Men i motsetning til Traffics panoramiske perspektiv, ser det ut til at «Sicario» vil være en mer intim affære, noe jeg ikke tror vil være til filmens fordel når den skal jakte på priser.

Her er traileren for Sicario.

     

hits