leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Trailer-tirsdag: The Danish Girl


The Danish Girl


Regi: Tom Hooper
Med: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, mfl.

Premiere i Norge: 5. februar 2016

Hva filmen handler om: Filmen handler om «den bemerkelsesverdige kjærlighetshistorien mellom Lili Elbe (Eddie Redmayne) og Gerda Wegener (Alicia Vikander). Lili og Gerdas liv transformeres idet de sammen navigerer seg gjennom Lilis banebrytende prosess med å bli transe i København tidlig på 1930-tallet.

Hvorfor du bør gi f***: Filmen kommer (nesten) garantert til å være en av de fremste konkurrentene til Oscar i år.

Hva mer: Den er basert på David Ebershoffs roman fra år 2000. Romanen er selv inspirert av den sanne historien om den virkelige Lili Elbe og Gerda Wegener.

Da Tom Hooper vant Oscar for beste regissør over David Fincher og filmen hans feide kritikeryndlingen «The Social Network» til side og også tok hjem Oscar-statuen for Beste film og Beste mannlige skuespiller, ble ikke bare den tidligere tv-regissøren litt av et hatobjekt for filmnerder (som heiet på Fincher), han ble også en filmskaper man bør holde øye med.

Hoopers første film etter «The King?s Speech», filmatiseringen av Victor Hugos berømte roman, «Les Miserables» ble ikke en like stor Oscar-grossist som førstnevnte, men den gjorde noe spesielt; den skaffet Anna Hathaway hennes første Oscar for Beste kvinnelige birolle.

Nå ser det ut til at Hooper igjen har myntet gull med sin siste film. Traileren til regissørens siste film, «The Danish Girl», ble sluppet på nett for noen timer siden. De første reaksjonene er ekstremt positive. Inkludert fra undertegnede.

Hvorvidt filmen lever opp til traileren blir klart når den vises for første gang under filmfestivalen i Venice på lørdag.

Se traileren under.   

hits