leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Ukens viktigste filmnyheter


Helgens viktigste nyhet i filmverdenen er også den tristeste; bortgangen til skrekkmesteren Wes Craven. Veteranfilmskaperen som ga oss udødelige grøsserklassikere som «A Nightmare on Elm Street», «The Hills Have Eyes» og «Scream»-filmene, døde etter lengre tids sykdom, omringet av sine kjære. Han ble bare syttiseks år gammel. R.I.P.


Tidlig i forrige uke meldte bransjenettstedet Deadline at Kina reddet «Terminator: Genisys» fra røde tall og hadde gjort det mer sannsynlig at filmens produsenter og Paramount, studiet bak filmen, ville gi grønt lys til en oppfølger. Tall fra helgen fra samme nettsted fjerner sannsynlig den lille tvilen som var; filmen VIL få oppfølger. Spørsmålet er bare om studiet og produsentene bruker de samme folkene bak kamera eller om de kommer kritikerne i møte og bringer friskt blod- kanskje til og med James Cameron- i folden.


Penelope Cruz (Vicky, Christina, Barcelona) har i et intervju med et spansk moteblad fortalt at hun skal være med i Asghar Farhadis (A Separation, About Elly)neste film. Cruz sa videre i intervjuet at hun ikke har fått et manus ennå, men at hun takket ja med en gang Farhadi fortalte henne historien. Filmen skal ha spanske og amerikanske skuespillere og produseres av giganten Pedro Almodovar (Volver, Alt om min mor). Filmingen starter en gang sent i 2016. Jeg venter ikke noe mindre enn et mesterverk her. 


Spekulasjonene rundt hvilken film som ligger best an til å vinne Oscar kommer for alvorlig i gang denne uka, nærmere bestemt i morgen tirsdag, når traileren til Tom Hoopers «The Danish Girl» slippes på nett.

Filmen har Oscar-vinneren Eddie Redmayne og svenske Alicia Vikander (Anna Karenina) i hovedrollen, er basert på romanen til og handler om Einar Wegener/Lili Elbe, en av første personene som ble kjønnsoperert på 1930-tallet, og kona hans-Gerda Wegener. Aktuell som f*** med andre ord. Regn med at Redmayne vinner Oscar-igjen- og gjentar den sjeldne bedriften til Tom Hanks, som vant Oscar for beste mannlige skuespiller to år på rad i 1993 og 1994 for henholdsvis "Forrest Gump" og "Philadelphia".

Med er også Amber Heard (All The Boys Love Mandy Lane) Matthias Schoenaerts (Rust and Bone) og Ben Whishaw (Perfume: The Story of a Murderer). Filmen får sin verdenspremiere under filmfestivalen I Venice den 5. September og kommer på norske kinoer den 5. februar 2016.

hits