leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Filmanbefaling: Mountain Patrol


Mountain Patrol


Regi og manus: Lu Chuan
Med: Zhang Lei, Tobgyal, Qi Liang, mfl.

Terningkast: 6

Mennesket har ikke en lang historie med å sette pris på og ta vare på naturen og artene som lever i det. I store deler av vår eksistens har vi vært oppført oss slik Agent Smith i «The Matrix» beskriver oss; som virus.

Og vår interaksjon med omgivelsene våre har vært lik virusets: 1: Ta kontroll over et område, 2)Bruk og misbruk alle ressursene innenfor området, og 3) Flytte til et annet område og gjenta mønstret.  

Krypskyting er delvis en relativt moderne etterlevning av denne mentaliteten. Og det er det «Mountain Patrol», den kritikerroste kinesisk-tibetanske filmen fra 2004 handler om.

Historien er inspirert av virkelige hendelser som fant sted i Tibet tidlig på 1990-tallet.

Ga Yu (Zhang Lei), en reporter fra Beijing, drar til Tibet for å skrive om en gruppe frivillige som -med livet som innsats -forsøker å redde den tibetanske antilopen fra utryddelse.

Gruppen ledes av Ritai (Tobgyal, en viljesterk og patriotisk mann. Ga Yu får innpass i gruppen og blir med dem på deres hasardiøse tokter inn i krypskytternes territorier. De blir beskutt, får motortrøbbel, blir skadet, mister menn, må slippe krypskyttere løs for å spare ressurser og blir tvunget til å betale den ultimate prisen; livet.

Skuespillprestasjonene er mektige, manuset utsøkt, omgivelsene spektakulære og filmen er filmet i en dokumentarisk stil som gjør at man virkelig tror at skuespillerne er ved å krepere av tørst. Jeg trodde det i hvert fall.

En medrivende og viktig film.  

 

hits