leseriet

Hei. Jeg heter Mohammed og er opprinnelig fra Somalia. På denne bloggen kommer jeg primært til å skrive om bøker og film; anmeldelser, tanker om litteratur/film og nyheter om forfattere/regisører/filmer som jeg har stor sans for.

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Trailer-tirsdag: Tale Of Tales


Trailer-tirsdag: Dediseres til én, av og til flere filmer jeg ser frem til. Her skriver jeg litt mer om filmen(e)/skuespillerne enn det som er vanlig.


På begynnelsen av totusentallet var Salma Hayek en av mine favorittskuespillere. Ikke så mye på grunn av evnene sine som skuespiller. Og-tro det eller ei-heller ikke på grunn av skjønnheten.  Jeg var simpelthen en fan fordi jeg så i henne en særegen glød som sa at hun kunne bli ikonisk action-skuespillerinne og en respektabel drama-skuespiller hvis hun bare var mer selektiv i forhold til hvilke prosjekter hun sa ja til og holdt seg unna de store kalkunene.
    
Det gikk ikke som jeg håpet. Hennes filmografi siden «Frida» (2002) er nesten bare en lang liste med filmer hun burde ha skydd unna som pesten. Hvorfor hun ikke gjorde det kan jeg bare spekulere på.

En årsak som jeg tror er mer sann enn spekulasjon, er at hun ble rammet av den samme forbannelsen som rammer så mange lovende og habile skuespillerinner når de kommer i trettiårene; de gode manusene går til andre, helst yngre kvinner. De som ikke gjør det, knives det så hardt om at skuespillere som Hayek, mest kjent for actionfilmer, ikke blir fanget opp av produsentenes forestilling når en rolle skal besettes. I tillegg er hun Latin-Amerikaner.  

Heldigvis er Matteo Garrone (Gamorrah)ikke en del av Hollywood. Og det er italieren Hayek kan takke for det som nå ser ut som sin comebackfilm, «Tale of Tales».

Filmen hadde premiere i Cannes og fikk strålende mottakelse der.

Nå er traileren her.

Filmen er en absurd og surrealistisk eventyr-fantasi og handler blant annet om en konge (Toby Jones; Tinker, Tailor, Soldier, Spy) og dronningen hans (Salma Hayek; Frida) som går langt for å bli gravide. Med i filmen er også John C. Reilly (Stepbrothers) og Vincent Cassel (Black Swan).

Manuset er adaptert fra den napolitanske poeten og forfatteren Giambattista Basiles (1566-1632) eventyrsamling (der en av Rapunsel og Askepotts tidligste versjoner dukker opp).

Filmen har foreløpig ikke en kjent norsk premieredato. Det vil sikkert endre seg hvis og når Hayek vinner priser.

Her er trailerenhits